Torek, 23 april 2019
Iskanje

Tajanijeve besede povzročile mednarodni vihar

Socialni demokrati sprožili poziv k odstopu

13. feb. 2019 | 10:16
Dark Theme

Zaradi vzklika v Bazovici »naj živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija« si je predsednik evropskega parlamenta Antonijo Tajani prislužil mednarodni poziv k odstopu z izstopajočimi imeni. Prejel pa je tudi pismo hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović in slovenskega zunanjega ministra Mira Cerarja. Odzivi na nedeljski govor so se sicer kopičili iz minute v minuto.

Socialni demokrati so sprožili mednarodno peticijo, s katero po spornih izjavah v Bazovici pozivajo predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija k odstopu. Med prvimi podpisniki so med drugimi senatorka Tatjana Rojc in drugi vidni nekdanji in sedanji politični predstavniki iz Slovenije, Hrvaške ter Avstrije.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo