Sreda, 24 februar 2021
Iskanje

Tatjana Rojc: Moje prioritete so v tem trenutku čisto druge

Skupini Evropeistov naj bi pripadlo eno sekretarsko mesto

Rim |
21. feb. 2021 | 8:20
Dark Theme

V novi italijanski vladi se še ni zaključil kadrovski razrez, s katerim bodo 23 ministrom dodali več državnih sekretarjev. Za ta mesta se potegujejo vse stranke in parlamentarne skupine, ki so Mariu Draghiju izrekle podporo med glasovanjem o zaupnici. Med njimi je tudi skupina Evropeistov, v kateri je tudi senatorka Tatjana Rojc.

»O tem ne vem nič,« odgovarja na vprašanje, ali bi lahko postala državna sekretarka na enem izmed ministrstev. »Moje prioritete so v tem trenutku čisto druge, npr. Slovenci, naša dežela. Jasno, če bi prejela klic, bi za trenutek razmislila,« dodaja slovenska senatorka.

Skupini Evropeistov naj bi pripadlo eno sekretarsko mesto, medtem ko naj bi večje stranke, kot so Gibanje petih zvezd, Demokratska stranka in Liga, dobile okrog deset mest. Forza Italia si lahko obeta sedem državnih sekretarjev, ostale manjše skupine po enega.

Če bi Evropeisti izbrali, da v vlado pošljejo Tatjano Rojc, bi jo, kot pravi, zanimali predvsem notranje ministrstvo ali področje deželnih vprašanj.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo