Petek, 27 november 2020
Iskanje

Teroristični napad na Dunaju: »Napadalec islamistični terorist«

V včerajšnjem streljanju zaenkrat potrdili tri smrtne žrtve

Dunaj |
3. nov. 2020 | 7:55
Dark Theme

V središču avstrijske prestolnice Dunaj so bile sinoči, 2. novembra, v streljanju po poročanju avstrijskih medijev ubite najmanj tri osebe (in ne šest, kot je zgledalo včeraj zvečer), vsaj 17 je bilo ranjenih. Med huje ranjenimi je tudi 28-letni policist, so navedli na avstrijskem notranjem ministrstvu. Avstrijski notranji minister Karl Nehammer je streljanje takoj označil za teroristični napad, kasneje pa dodal, da je bil močno oboroženi storilec simpatizer džihadistične Islamske države (Is). Nosil je samomorilski pas, za katerega se je nato izkazalo, da je bil lažen. Policija je že ponoči vdrla v njegovo stanovanje in ga preiskala. Dunajska policija ni želela razkriti podrobnosti o napadalčevi identiteti.

Domnevni storilec
Domnevni storilec

Enega napadalca so policisti ustrelili, napadalcev je sicer bilo več, oboroženi so bili s puškami, napadi pa so se zgodili na šestih različnih lokacijah, je mogoče prebrati na uradnem Twitter profilu policije.

Policija je ljudi pozvala, naj se ne približujejo območju in naj ne objavljajo fotografij in posnetkov dogajanja. Na kraj incidenta so poslali vse razpoložljive sile.

Po napadu – po besedah avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza so nekateri storilci še na begu – so se iz cele Evrope in celega sveta vrstili izrazi solidarnosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morali za praznike vsaj delno sprostiti ukrepe proti pandemiji?

27. nov. 2020 | 11:20
Da, absolutno
Da, toda nisem povsem prepričan/a
Ne
Absolutno ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo