Sreda, 22 maj 2019
Iskanje

Tolentino zamenjal Slamiča

Organizacijsko enoto za manjšine v upravi FJK bo vodil 36-letni Tržačan

Trst |
13. mar. 2019 | 7:19
Dark Theme

Organizacijska enota za jezikovne manjšine v deželni upravi Furlanije Julijske krajine ima novega vodjo. Po upokojitvi Pavla Slamiča prejšnji mesec je mesto prevzel Gerardo Tolentino, ki je novo službo uradno nastopil ta teden.

36-letni Tržačan je diplomirani pravnik z opravljenim odvetniškim izpitom. V deželni upravi je zaposlen od leta 2016, pred tem je bil skoraj tri leta zaposlen v deželnem šolskem uradu.

Obiskoval je slovenske šole v Trstu in maturiral na jezikovnem liceju Franceta Prešerna. Več let je igral košarko pri KK Bor, kjer se je kalil kot trener in odbornik. Treniral je tudi dekleta pri Športnem društvu Polet. Dejaven je tudi na področju prostovoljstva.

Organizacijska enota za jezikovne manjšine spada pod direkcijo za lokalno samoupravo, znotraj te pa deluje tudi služba za prostovoljstvo, manjšinske jezike in rojake v tujini. To vodi Roberta Sartor, Tolentino pa bo kot njen podrejeni vodil enoto, ki skrbi za nemško, furlansko in slovensko skupnost.

Novoimenovani funkcionar zato prevzema skrb za razpise, vezane na jezikovne manjšine, spremljal pa bo tudi delo deželne posvetovalne komisije za slovenski jezik. V kratkem naj bi se ta sestala v novem sestavu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo