Petek, 12 avgust 2022
Iskanje

Tržaška z zasoljenimi cenami, Gorica žepom prijazna

Deželni nepremičninski trg v prvem trimesečju leta 2021

FJK |
14. apr. 2021 | 8:38
Dark Theme

V prvem trimesečju letošnjega leta najemnine ostajajo nespremenjene, rahlo pa rastejo cene nepremičnin, kažejo podatki, ki so jih zbrali v opazovalnici nepremičninske spletne strani immobiliare.it. Povprečna cena nepremičnin je od začetka leta do marca v Furlaniji - Julijski krajini narasla za 1,7 %. Za nakup nepremičnine je marca v naši deželi povprečna cena znašala 1579 evrov na kvadratni meter, za najem pa 8,1 evra/m².

Na Tržaškem se močno pozna razkorak med mestom in okolico: če je v Trstu za nakup nepremičnine v povprečju za kvadratni meter treba odšteti 1800 evrov, ta znesek drugod v pokrajini naraste na 3000 evrov. Za nakup je najcenejša Gorica: v mestu povprečna cena za kvadratni meter znaša 958 evrov, nekoliko višja, 1490 evrov, pa je v okolici.

Cenovna razmerja nakupa nepremičnin se v grobem odražajo tudi pri najemninah. Med vsemi glavnimi mesti pokrajin so najemnine najceneše v Gorici: v povprečju znašajo 6,6 evrov/m². Tudi za najemnike pa je najdražja pokrajina v FJK Tržaška: v Trstu je treba za kvadratni meter nepremičnine povprečno odšteti 8,6 evra, v njegovi okolici pa kar 12,6 evra.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava