Sobota, 16 januar 2021
Iskanje

Tudi ob prihodu iz Slovenije test ali karantena

Italijanska uredba vzpostavlja nova pravila

4. dec. 2020 | 15:34
Dark Theme

Uredba, pod katero se je italijanski premier Giuseppe Conte podpisal v četrtek, spreminja pravila o vstopu v Italijo in izhodu iz nje.

Po novem bo Italija od 10. decembra za vstop v državo z vseh ozemelj, zato tudi iz Slovenije, zahtevala predložitev negativnega testa na koronavirus ali pa testiranje v 48 urah. Pravilo o preložitvi testa ne bo veljalo le za čezmejne delavce, prevoznike, študente v tujini, bolnike, ki imajo zdravstveno storitev v drugi državi, in redke druge, na primer poklicne športnike ali diplomate.

A še bolj zapleteni bodo postopki med 21. decembrom in 6. januarjem. V tem času bo Italija za vse, ki prihajajo iz tujine – torej tudi iz Slovenije – odrejala karanteno. Izjema bodo čezmejni delavci in študenti, zdravstveno osebje, prevozniki in redki drugi primeri.

Zakon določa, da bo moral vsak, ki vstopa v Italijo, zdravstvenemu podjetju sporočiti, da je bil na tujem, čemur bodo sledila navodila, kako naj se ravna v naslednjih dveh tednih, ko bo moral prestati karanteno.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se boste cepili proti covidu-19, ko bo to mogoče?

8. jan. 2021 | 8:00
Seveda
Ne, ker ne zaupam cepivu
Samo če bo obvezno
Mogoče
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo