Sobota, 26 september 2020
Iskanje

Tudi v Sloveniji merijo hitrost

V preventivni akciji Hitrost sodelujejo tudi košarkarske legende

10. avg. 2020 | 13:03
Dark Theme

Danes se začenja preventivna akcija Hitrost, katere namen je umirjanje prometa in s tem večja varnost vseh udeležencev. Kršitve cestnoprometnih predpisov s področja hitrosti namreč v Sloveniji še vedno predstavljajo tretjino vseh kršitev, neprilagojena hitrost je med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

V enotedenski nacionalni preventivni akciji Hitrost bodo sodelavci Agencije RS za varnost prometa poskrbeli predvsem za informiranje in ozaveščanje udeležencev v prometu. Policisti pa bodo v tem času izvajali poostrene nadzore po vsej Sloveniji; najbolj bodo pozorni na hitrost v cestnem prometu, a tudi na ostale kršitve, s katerimi bi vozniki lahko ogrožali svojo varnost in varnost drugih udeležencev, napovedujejo.

Agencija za varnost prometa pa je skupaj s košarkarskimi legendami Sanijem Bečirovićem, Markom Miličem in Boštjanom Nachbarjem posnela niz preventivnih video-sporočil, v katerih košarkarji udeležence v prometu opozarjajo, da je za nastanek nesreče dovolj že na videz neznatna človeška napaka ali stotinka sekunde, saj s prehitro vožnjo lahko nekomu za vselej korenito spremenimo ali vzamemo življenje.

Policijske statistike kažejo, da je letos število prometnih nesreč, katerih razlog je neprilagojena hitrost vožnje, na slovenskih cestah nekoliko upadlo. Med 1. januarjem in 31. julijem letos se je zaradi neprilagojene hitrosti zgodilo 1499 prometnih nesreč, kar je 14,3 odstotka manj kot v enakem obdobju lani, ko je bilo takšnih nesreč 1749.

Kršitve s področja hitrosti predstavljajo 34,6 odstotka vseh ugotovljenih kršitev, po poročanju STA izpostavljajo na agenciji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo