Sobota, 20 julij 2019
Iskanje

Tudi zaradi Trsta izgubil tožbo

Zdravnik Janez Zimmermann je tožil novinarko RTV Slovenija Evgenijo Carl

12. jul. 2019 | 9:31
Dark Theme

Okrajno sodišče v Ljubljani je zavrnilo tožbo zdravnika Janeza Zimmermanna zoper RTV Slovenija in novinarko Evgenijo Carl. Tožil ju je zaradi prispevkov o operacijah krčnih žil, ki jih je izvajal v Sloveniji in Trstu, pri tem pa zahteval preklic izjav, opravičilo in odškodnino. Sodba dokazuje, da je bilo poročanje objektivna resnica, pravi Carlova. TV Slovenija je namreč maja 2016 poročala, da je Zimmermann kot zasebni zdravnik v Sloveniji in v Trstu dvajset let množično operiral krčne žile. Pri tem naj bi pod nož zvabil zdrave ljudi, ki naj bi jih zavajal, da jim bo pozdravil žilne zaklopke. Operiral naj bi v neprimernih prostorih in z rezi, ki iznakazijo tudi mlada dekleta.

Zaradi navedenega je Zimmermann od RTV Slovenija in novinarke zahteval, da javno prekličeta svoje trditve, se mu opravičita ter s spletne strani RTV umakneta vse sporne prispevke. Zahteval je tudi prepoved nadaljnjega poročanja o njem ter 14.000 evrov odškodnine. V sodbi, dolgi 94 strani, je sodišče tožbeni zahtevek Zimmermanna v celoti zavrnilo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo