Petek, 19 julij 2019
Iskanje

Ulovili 1800 kilogramov rib

V okviru izlova v portoroškem in strunjanskem ribolovnem rezervatu

Istra |
22. dec. 2018 | 12:55
Dark Theme

Včeraj zjutraj se je enajst istrskih ribičev v pristanišča vrnilo s 1800 kilogrami ulova, poročajo Primorske novice. Na letošnjem prvem organiziranem ribolovu zimskih jat cipljev so se poleg slednjih v mreže ujele še skakavke, ki so sicer značilne za južnejše dele Jadrana in za Sredozemlje.

Izlov v portoroškem in strunjanskem ribolovnem rezervatu poteka od 1. decembra do 30. aprila. Imetniki posebnega dovoljenja, ki ga izda ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, lahko lovijo le v organizirani skupini pod vodstvom vodje ribolova. To vlogo je letos prevzel koprski ribič Matjaž Radin. Povedal je, da so od večernih ur do jutra ulovili več kot 500 kilogramov cipljev, ostalo pa so bile skakavke in druga mešana riba.

Ribiči so s tokratnim ulovom zelo zadovoljni in upajo, da bo tako tudi na prihodnjih organiziranih izlovih.

Nekaj tokratnega ulova so odpeljali v Ljubljano, v domače ribarnice in na ribiško borzo v Trst. Na mizah v ribarnicah bodo te dni kupcem na voljo še brancini in orade, pa tudi moli, kalamari in listi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo