Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

Ulovili 1800 kilogramov rib

V okviru izlova v portoroškem in strunjanskem ribolovnem rezervatu

Istra |
22. dec. 2018 | 12:55
Dark Theme

Včeraj zjutraj se je enajst istrskih ribičev v pristanišča vrnilo s 1800 kilogrami ulova, poročajo Primorske novice. Na letošnjem prvem organiziranem ribolovu zimskih jat cipljev so se poleg slednjih v mreže ujele še skakavke, ki so sicer značilne za južnejše dele Jadrana in za Sredozemlje.

Izlov v portoroškem in strunjanskem ribolovnem rezervatu poteka od 1. decembra do 30. aprila. Imetniki posebnega dovoljenja, ki ga izda ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, lahko lovijo le v organizirani skupini pod vodstvom vodje ribolova. To vlogo je letos prevzel koprski ribič Matjaž Radin. Povedal je, da so od večernih ur do jutra ulovili več kot 500 kilogramov cipljev, ostalo pa so bile skakavke in druga mešana riba.

Ribiči so s tokratnim ulovom zelo zadovoljni in upajo, da bo tako tudi na prihodnjih organiziranih izlovih.

Nekaj tokratnega ulova so odpeljali v Ljubljano, v domače ribarnice in na ribiško borzo v Trst. Na mizah v ribarnicah bodo te dni kupcem na voljo še brancini in orade, pa tudi moli, kalamari in listi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo