Sreda, 22 januar 2020
Iskanje

Umrla je Nadia Toffa

V 41. letu je izgubila dolg in pogumen boj z boleznijo

Trst |
13. avg. 2019 | 8:14
Dark Theme

Po dolgem in pogumnem boju z zahrbtno boleznijo je v 41. letu starosti v bolnišnici Domus Salutis v Brescii umrla Nadia Toffa, eden najbolj znanih obrazov televizijske oddaje Le Iene, ki jo predvaja zasebni Mediasetov kanal Italia 1.

Plavolasa dopisnica in voditeljica »hijen« je v preteklosti obiskala Gorico v sklopu festivala èStoria, večkrat se je tudi mudila v Trstu, kjer je pripravila več prispevkov zlasti o vprašanju škedenjske železarne.

Ravno v Trstu se je v začetku decembra 2017 zaradi slabosti znašla v hudem zdravstvenem stanju, kmalu zatem pa je postal njen boj z rakom javen. O svoji bitki je večkrat poročala prek socialnih omrežij, tako da je v Italiji postala simbol in zgled za marsikoga. Bila je tudi tarča ostrih kritik »spletnih komentatorjev«, ki jim je odgovarjala in jih večkrat utišala z vse prej kot banalnimi odgovori ter nasmehom, ki jo je vseskozi zaznamoval.

Novico o njeni smrti so sporočili prek profila Twitter oddaje Le Iene, pod katerim se zdaj zbira nešteto komentarjev in sožalj. Pogreb bo v petek, 16. avgusta, zjutraj v stolni cerkvi v Brescii.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo