Sreda, 23 oktober 2019
Iskanje

Umrla je Nadia Toffa

V 41. letu je izgubila dolg in pogumen boj z boleznijo

Trst |
13. avg. 2019 | 8:14
Dark Theme

Po dolgem in pogumnem boju z zahrbtno boleznijo je v 41. letu starosti v bolnišnici Domus Salutis v Brescii umrla Nadia Toffa, eden najbolj znanih obrazov televizijske oddaje Le Iene, ki jo predvaja zasebni Mediasetov kanal Italia 1.

Plavolasa dopisnica in voditeljica »hijen« je v preteklosti obiskala Gorico v sklopu festivala èStoria, večkrat se je tudi mudila v Trstu, kjer je pripravila več prispevkov zlasti o vprašanju škedenjske železarne.

Ravno v Trstu se je v začetku decembra 2017 zaradi slabosti znašla v hudem zdravstvenem stanju, kmalu zatem pa je postal njen boj z rakom javen. O svoji bitki je večkrat poročala prek socialnih omrežij, tako da je v Italiji postala simbol in zgled za marsikoga. Bila je tudi tarča ostrih kritik »spletnih komentatorjev«, ki jim je odgovarjala in jih večkrat utišala z vse prej kot banalnimi odgovori ter nasmehom, ki jo je vseskozi zaznamoval.

Novico o njeni smrti so sporočili prek profila Twitter oddaje Le Iene, pod katerim se zdaj zbira nešteto komentarjev in sožalj. Pogreb bo v petek, 16. avgusta, zjutraj v stolni cerkvi v Brescii.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo