Torek, 09 marec 2021
Iskanje

Ursula von der Leyen podpira uvedbo evropskega potrdila o cepljenju

Zanj se zavzemajo zlasti države z močnim turističnim sektorejm

15. jan. 2021 | 16:11
Dark Theme

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen podpira uvedbo evropskega potrdila o cepljenju proti covidu-19, ki bi veljalo po vsej EU. Z zdravstvenega vidika je takšno potrdilo nekaj povsem običajnega, trdijo v Bruslju. O tem, katere pravice bi takšno pravilo zagotavljalo, pa bo treba še razpravljati na ravni EU, pojasnjujejo. To naj bi se zgodilo že na zasedanju voditeljev članic unije prihodnji četrtek.

Za uvedbo evropskega potrdila o cepljenju se zavzemajo države z močnim turističnim sektorjem, kot je Gričija. Njen premier Kiriakos Micotakis je pred dnevi pozval k uvedbi potrdila o cepljenju, ki naj bi omogočilo potovanja in spodbudilo turizem.

Med nasprotniki pa je slišati opozorila, da je zamisel o uvedbi potrdila lahko potencialno nepravična, zlasti za tiste, ki nimajo možnosti, da bi se cepili, zato bi lahko prišlo do diskriminacij.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kdaj sem zadnjič prečkal/a slovensko-italijansko mejo?

4. mar. 2021 | 17:12
Pred več kot enim letom
Pred približno šestimi meseci
V minulih dveh mesecih
V zadnjem tednu
Jo prečkam skoraj vsak dan iz službenih ali drugih razlogov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo