Nedelja, 22 maj 2022
Iskanje

V balonarski nesreči štirje poškodovani

Trije udeleženci nesreče so težje poškodovani, njihovo življenje pa ni ogroženo

22. jan. 2022 | 12:30
Dark Theme

V današnji balonarski nesreči na Ljubljanskem barju so se po zadnjih podatkih poškodovale štiri osebe, od tega trije državljani Belgije in državljan Slovenije. Poškodovance so s kraja nesreče odpeljali v ljubljanski univerzitetni klinični center, njihovo življenje pa za zdaj ni ogroženo, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Kot so sporočili iz UKC-ja so trije udeleženci nesreče težje, eden pa lažje poškodovan, poroča MMC RTV SLO.

Do nesreče je po do zdaj zbranih podatkih policije prišlo pri pristajanju balona, ki je ob še enem balonu danes dopoldan priletel iz smeri Avstrije. V balonu je bilo šest oseb, ob petih državljanih Belgije še državljan Slovenije.

Drugi balon, v katerem so bile tri osebe, je varno pristal.

Policija je že zavarovala kraj nesreče, izključili pa so tudi možnost požara ali eksplozije. Vzrok za nesrečo za zdaj še ni znan, policisti namreč še vedno opravljajo ogled kraja nesreče in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Do hujše balonarske nesreče je v Sloveniji sicer prišlo leta 2012, prav tako na Barju, ob tem pa je balon tudi zagorel. V nesreči so umrli štirje ljudje, osem poškodovanih je bilo v kritičnem stanju. Balon je takrat vzletel kljub nestanovitnemu vremenu in napovedi neviht.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo