Sobota, 19 september 2020
Iskanje

V Belgiji uničili 6 milijonov mask, ki bi jih sedaj potrebovali

Zalogo, ki so jo nabavili leta 2009 za boj proti prašičji gripi, so uničili, niso pa poskrbeli za novo zalogo

24. mar. 2020 | 18:33
Dark Theme

V Belgiji so le nekaj mesecev pred izbruhom pandemije novega koronavirusa uničili šest milijonov zaščitnih mask, ki bi jih sedaj krvavo potrebovali. Belgijska vlada ob uničenju namreč ni poskrbela za novo zalogo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Zaščitne maske je Belgija kupila leta 2009 za boj proti prašičji gripi. Lani so jih uničili zaradi pretečenega roka trajanja. Hkrati se je belgijska ministrica za zdravje Maggie De Block takrat zaradi varčevanja odločila, da jih ne bodo nadomestili z novimi, je objavil belgijski tednik Le Vif, sklicujoč se na protokol enega od nedavnih srečanj belgijskega kriznega štaba.

Po poročanju Le Vifa so bile uničene maske vrste FFP2. Kot ob tem navaja dpa, naj bi šlo za edine maske, s katerimi je moč preprečiti okužbo z novim koronavirusom. V Belgiji, ki ima 11,4 milijona prebivalcev, imajo po uradnih podatkih najmanj 3743 primerov okužb z novim koronavirusom, doslej pa je umrlo 88 ljudi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo