Petek, 16 april 2021
Iskanje

V FJK rahle dodatne zaostritve

Massimiliano Fedriga podpisal novo odredbo

Trst |
31. jan. 2021 | 19:09
Dark Theme

Predsednik deželne vlade Massimiliano Fedriga je v nedeljo, 31. januarja, podpisal novo deželno odredbo, ki določa nekatere rahle zaostritve. Te bodo veljale s ponedeljkom, 1. februarja, ko se bo Furlanija - Julijska krajina znašla na rumenem seznamu dežel. V bistvu gre za ukrepe, ki jih je Fedriga že uvedel 5. decembra. V barih in restavracijah bo strežba po 11. uri dovoljena le pri mizah, tako v notranjih kot v zunanjih prostorih. Če se odločimo za prevzem hrane in pijače, ne smemo jesti oziroma piti v bližini lokala. Deželna vlada vsekakor svetuje čim večje koriščenje dostave na dom.

V trgovinah, ki so manjše od 40 kvadratnih metrov, bo dostop omejen na eno stranko naenkrat. V novi odredbi pa ni več omejitve, ki je dovoljevala vstop v trgovine z jestvinami le enemu članu gospodinjstva.

V odredbi so zapisali tudi nekaj priporočil. Odsvetujejo rabo javnih prevoznih sredstev – te naj uporabimo le, ko je to nujno –, športne (npr. tek itd.) in »motorične« (npr. sprehod) dejavnosti pa naj potekajo v krajih, ki niso preveč obljudeni. Varnostna razdalja mora v tem primeru znašati dva metra. Nošenje zaščitne maske je vedno obvezno.

Naj spomnimo, da bo FJK s ponedeljkom, 1. februarja, rumena. To pomeni, da bodo med 5. in 18. uri spet odprti bari in restavracije, gibanje pa bo dovoljeno po celi deželi. Še vedno velja policijska ura med 22. in 5. uro.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo