Četrtek, 17 september 2020
Iskanje

V Istri spodrsljaj z italijanščino

Polemika o plakatih SDS v dvojezičnih občinah

Istra |
17. apr. 2020 | 15:24
Dark Theme

»Hvala, ker ste«, piše na plakatih, s katerimi se SDS po vsej Sloveniji zahvaljuje vsem, ki v teh kriznih časih delajo in se izpostavljajo nevarnosti okužb. Ker pa je Istra dvojezično območje, je na plakatih zapisan tudi italijanski prevod, in sicer »grazie di esistere«.

Detajl plakata SDS z zahvalo (LUKA JURI)
Detajl plakata SDS z zahvalo (LUKA JURI)

»A je ta postavljen izredno nerodno, tik ob besedi coronavirus. Mnogi so zato iz tega razbrali, da se SDS koronavirusu zahvaljuje, ker obstaja,« piše spletni portal regionalobala.si, ki ga povzemajo nekateri slovenski mediji, med drugim Delo. Novinarka Suzana Kos piše o spodrsljaju, drugi o kiksu.

Nekateri v Istri so se obregnil tudi ob velikost pisave prevoda. Zapis v italijanskem jeziku je namreč veliko manjši od slovenskega, medtem ko je zakonsko določeno, da mora biti dvojezičen napis v občinah Ankaran, Koper, Izola in Piran v obeh jezikih zapisan z enako oblikovanimi črkami iste velikosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo