Nedelja, 12 julij 2020
Iskanje

V karanteni polovica potnikov prvega rednega potniškega letala

Slovensko ministrstvo za notranje zadeve je danes nekoliko omililo pravila glede karantene ob prihodu v Slovenijo iz tretjih držav

30. maj. 2020 | 16:18
Dark Theme

Slovensko ministrstvo za notranje zadeve je nekoliko omililo pravila glede karantene ob prihodu v Slovenijo iz tretjih držav. Osebam s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji ter še nekaterim izjemam ob vstopu v Slovenijo iz tretjih držav tako ne bo treba v karanteno. Nova pravila še niso veljala včeraj ob prihodu prvega rednega potniškega letala, prevoznika Air Serbia, ki je včeraj priletelo na brniško letališče po večmesečnem zatišju zaradi pandemije covida-19. Od 24 potnikov jih je tako na podlagi prej veljavnega odloka 12 moralo v 14-dnevno karanteno. Glede na pojasnila ministrstva za notranje zadeve odločba o karanteni, ki so jo prejele te osebe, ostaja, poroča STA. Morebitno spremembo pa lahko vsak posameznik predlaga izdajatelju odločbe, v tem primeru ministrstvu za zdravje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo