Nedelja, 23 februar 2020
Iskanje

V Londonu strožja pravila glede izpustov

Študija je pokazala, da naj bi zaradi onesnaženega zraka vsako leto hospitalizirali 1000 ljudi

London |
8. apr. 2019 | 15:26
Dark Theme

Vozniki, ki v Londonu vozijo avtomobile, ki onesnažujejo, morajo od danes plačati novo dajatev. Nekaj manj kot 15 evrov morajo za vstop v ožje mestno središče plačati vozniki dizelskih avtomobilov, ki so starejši od štirih let ter vozniki avtomobilov z bencinskim motorjem, ki so starejši od 13 let. Župan Londona Sadiq Khan je poudaril, da želijo s tem ukrepom v mestu očistiti zrak in zmanjšati škodljive emisije, ki po opravljeni študiji skrajšujejo življenje prebivalcev in povzročajo bolezni dihal.

Za vstop v ožji mestni center morajo vozniki omenjenih avtomobilov plačati 12,50 funta (14,50 evra), medtem ko je dajatev za voznike tovornjakov postavljena pri 100 funtih (116 evrov). Londonski črni taksiji bodo medtem oproščeni plačila teh dajatev.

Študija, ki jo je naročil londonski župan, je namreč pokazala, da naj bi vsako leto v Londonu hospitalizirali približno 1000 ljudi zaradi onesnaženega zraka, ki povzroča številne bolezni, med drugim astmo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo