Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

V Mariboru uspešno odstranili prvo bombo

Zaradi akcije so preventivno evakuirali 80 ljudi

31. okt. 2019 | 16:31
Dark Theme

Strokovnjaki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so na območju gradbišča v bližini največjega mariborskega nakupovalnega središča malo pred 14. uro uspešno deaktivirali prvo od dveh nedavno najdenih letalskih bomb.

Kot je povedal vodja mariborskih poklicnih gasilcev Aleš Ciringer, so akcijo izpeljali po načrtih. Po njegovih besedah so zadovoljni tako s postopkom evakuacije stanovalcev kot tudi z uspešno deaktivacijo bombe, saj so pirotehniki svoje delo opravili hitro in učinkovito. Ob tem se je zahvalil vsem prebivalcem, ki so dobro sodelovali. Pred akcijo so namreč morali evakuirati 80 ljudi. V akciji je sodelovalo okoli 150 ljudi, od tega 70 prostovoljnih gasilcev in 15 gasilcev poklicne brigade, ob njih pa tudi predstavniki civilne zaščite, policisti, reševalci in komunalni delavci, ki so pomagali pri zaporah cest.

Akcija se bo nadaljevala v nedeljo, ko bodo drugo bombo odstranjevali na drugi strani Drave v bližini železniške postaje. Nevarnost ne bo nič manjša. Bomba je namreč celo dvakrat težja od tokratne in odgovorni so ob 300-metrskem pasu evakuacije, ki bo zajel kar okoli tisoč stanovalcev, določili še 600-metrski pas zaklanjanja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo