Sobota, 11 julij 2020
Iskanje

V nižinah 100 litrov dežja na m², v gorah obilno sneženje

Začenja se nov val padavin, ki bo z vmesnim premorom trajal do konca tedna

FJK |
11. nov. 2019 | 11:36
Dark Theme

Začenja se nov val padavin. Znotraj izrazitega ciklonskega območja, ki se ravnokar poglablja nad Sredozemljem, bo naše kraje v prihodnjih dneh doseglo več vremenskih front. Prvi del poslabšanja pričakujemo od danes do vključno srede, sledilo bo vmesno premirje v četrtek, pred novim poslabšanjem med petkom in nedeljo.

Pojavljale se bodo pogoste in močne padavine. Po zdajšnjih izračunih je ponekod v nižinskih predelih in ob morju do konca tedna pričakovati do ali okrog 100 litrov dežja na kvadratni meter, v gorah pa bodo količine še občutno večje. V Julijskih Alpah bo nad nadmorsko višino okrog 1500 metrov, kjer se je v preteklih dneh že itak nabrala snežna odeja, lahko zapadlo veliko snega. Zaradi izrazitih južnih vetrov, ki bodo prinašali toplejši zrak, bo meja med snegom in dežjem v gorskem svetu mestoma labilna. Kaže pa, da bo nad nadmorsko višino okrog 1500 metrov zapadlo vsaj 40 do 50 cm novega snega, če bo mrzel zrak zdržal več časa, pa ni izključeno, da bo lahko šlo celo za dvakratnik oz. da bo ponekod lahko padel skoraj meter snega.

Poslabšanje se je danes že začelo, mestoma se pojavljajo rahle padavine. Tudi v prihodnjih urah bo oblačno, povečini z zmernimi padavinami.

Jutri bo oblačno in deževno, pojavljale se bodo zmerne do močne padavine, ponekod bodo obilne. Čez dan bo zapihala močna burja. Meja sneženja bo predvidoma na nadmorski višini okrog 1500 metrov.

V sredo bo oblačno in deževno, pojavljale se bodo v glavnem zmerne padavine. V noči na sredo bo prehodno zapihal okrepljen jugo, v sredo bo spet pihala burja.

V četrtek pričakujemo prehodno izboljšanje vremena, pred novim poslabšanjem v petek, ki se bo, kot kaže, zavleklo do konca tedna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo