Četrtek, 30 junij 2022
Iskanje

V nižinah bo vroče

Anticiklon nam bo tudi v prihodnjih dneh zagotovil povečini sončno in že poletno vreme

FJK |
20. maj. 2022 | 12:57
Dark Theme

Sutropski anticiklon se bo v prihodnjih dneh okrepil in bo proti nam pritekal še toplejši zrak. Najvišje dnevne temperature bomo beležili predvidoma v nedeljo v nižinah. Zelo toplo za ta čas bo tudi na Goriškem, kjer se bo živo srebro v nedeljo lahko mestoma dvignilo do okrog 33 stopinj Celzija. Topleje bo tudi ob morju, kjer pa bo morski veter zaustavljal dnevni vzpon temperature. Tik morja bodo tako v prihodnjih dneh temperature precej pod 30 stopinjami Celzija. Morje ima trenutno v Tržaškem zalivu nekaj manj kot 20 stopinj Celzija.

V prihodnjih dneh se bo postopno povečal tudi odstotek vlage, zato bo v prihodnjih dneh ozračje mestoma že bolj soparno.

Od danes do vključno nedelje bo pretežno jasno z le občasno zmerno oblačnostjo. Posamezne krajevne plohe ali nevihte bodo lahko nastajale zlasti v popoldanskih urah povečini le v gorskem svetu. Pihali bodo šibki krajevni vetrovi. Razmere bodo poletne.

V ponedeljek in torek se bo nadaljevalo podobno vreme, nekoliko pa se bo povečala možnost za nastanek krajevnih popoldanskih ploh ali neviht zlasti v gorskem svetu, mestoma lahko tudi ponekod drugod.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava