Torek, 21 maj 2019
Iskanje

V ponedeljek nov vremenski preobrat

Ni izključeno, da ponekod lahko preseneti sneg

FJK |
15. mar. 2019 | 11:15
Dark Theme

Anticikon, ki se je prehodno okrepil, nam zlasti danes in jutri zagotavlja umirjeno in stanovitno vreme, medtem ko bo od nedelje že počasi začel popuščati. V ponedeljek pa pričakujemo poslabšanje s padavinami in ohladitvijo, ponekod lahko celo preseneti sneg.

Danes in jutri bo prevladovala delna jasnina ali zmerna oblačnost, zlasti dnevne temperature bodo postopno višje. Živo srebro se bo čez dan vzpenjalo do okrog 15 stopinj Celzija.

V nedeljo bodo vetrovi postopno obrnili od jugozahoda in bo začel pritekati proti nam postopno bolj vlažen zrak.

Čez dan bo že nekaj več oblačnosti, povečala se bo tudi vlaga.

V ponedeljek pričakujemo novo višinsko dolino z zalogajem mrzlega zraka. Hladna vremenska fronta bo prinesla padavine in ohladitev. Dogajanje bo, kot kaže po zdajšnjih izračunih, kar pestro. Temperatura bo namreč naglo in občutno padla, vdor mrzlega zraka pa bo povečeval nestanovitnost.

Padavine se bodo začele pojavljati že v dopoldanskih urah, glavnino poslabšanja pa pričakujemo popoldne in zvečer. Padavine se bodo okrepile, možne bodo tudi plohe in nevihte. V popoldanskih urah bo zapihala zmerna do občasno lahko močna burja, živo srebro pa se bo naglo spuščalo. Proti večeru bo lahko ponekod tudi presenetil sneg. Meja sneženja se bo namreč zlasti ob povečani jakosti padavin lahko mestoma in prehodno spustila do najvišjih predelov Kraške planote.

V noči na torek bodo padavine postopno oslabele in ponehale. V torek bo povečini oblačno in za ta čas mrzlo. Najnižje temperature bodo okrog ledišča, pihala pa bo tudi burja, ki bo povečevala občutek mraza. Sledilo bo nekaj dni z razmeroma mrzlim toda povečini stanovitnim in v glavnem sončnim vremenom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo