Petek, 07 avgust 2020
Iskanje

V požarih poginilo 480 milijonov divjih živali

Doslej je v Avstraliji od začetka požarov septembra pogorelo več kot 5,5 milijona hektarjev površin, kar je več, kot meri površina Nizozemske

6. jan. 2020 | 12:20
Dark Theme

V požarih, ki od septembra divjajo v avstralski zvezni državi Novi Južni Wales, je po nekaterih ocenah domnevno poginilo 480 milijonov divjih živali. Številka vključuje sesalce, plazilce in ptice. Trenutno divja v Novem Južnem Walesu, avstralski zvezni državi z največ prebivalci, več kot 150 gozdnih požarov.

Doslej je v Avstraliji od začetka požarov septembra pogorelo več kot 5,5 milijona hektarjev površin, kar je več, kot meri površina Nizozemske. Umrlo je več ljudi, uničenih ali poškodovanih je bilo več kot 1800 hiš.

Ekologi so že decembra opozorili, da je v požarih že poginilo več kot 2000 koal, uničena pa je tudi približno tretjina naravnega okolja koal na severni obali. Strokovnjaki so opozorili, da se je zaradi požarov povečala nevarnost izumrtja koal. Avstralski kmetje so zaradi požarov tudi izgubili več deset tisoč glav živine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo