Petek, 14 junij 2019
Iskanje

V Reziji prepovedali kratka krila

Domači duhovnik kritičen do deklet, ki mu odgovarjajo milo za drago

Rezija |
9. jan. 2019 | 18:01
Dark Theme

V Reziji so pred kratkim zakrožili letaki, uperjeni proti nošenju kratkih kril v cerkvi, ki jih je pripravil tamkajšnji vikar. Besede z letakov o »mesu na prepihu« in da cerkev ni plesišče ali budoar, so sprožile kar nekaj polemik. Tridesetletni vikar Alberto Zanier je zaradi po njegovem mnenju neprimernega načina oblačenja mladih farank pri maši spisal svoj manifest in ga razdeljeval med verniki. Duhovnik je oblačenje mladih vernic označil za hudo nespoštovanje do ženskega telesa, do drugih ljudi ter do duhovnika. Po njegovem zapisu je »razkazovanje mesa na prepihu huda oblika nespoštovanja do vseh v bližini, saj bi to lahko prizadelo njihovo občutljivost ali razburilo njihovo seksualnost«.

Letak, ki ga je pripravil tamkajšnji vikar (UDINETODAY)
Letak, ki ga je pripravil tamkajšnji vikar (UDINETODAY)

»Ali smo pozabili, da smo pred božjim služabnikom, poklicanim, da ne le živi v celibatu, ampak da razglaša ter uči katoliško moralo tudi na področju spolnosti,« je zapisal don Zanier, ki je krivdo za tako oblačenje pripisal mamam deklet. »Drage mame, ali ne vidite, kakšne hodijo na okoli vaše hčere?« je zapisal Zanier. Oglasila so se tudi nekatera od »nagovorjenih« deklet, ki da jih je vikarjev zapis užalil. Odgovarjajo mu, da »so te noge božji dar«, poroča časnik Messagero Veneto, ki ga povzemajo Primorske novice.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo