Sreda, 23 junij 2021
Iskanje

V Sloveniji novo logistično vozlišče Huaweija

Nove skladiščne zmogljivosti pri brniškem letališču in večji pretok blaga čez Luko Koper

10. jun. 2021 | 12:48
Dark Theme

Družba Huawei se je odločila v Sloveniji vzpostaviti osrednje regijsko logistično vozlišče za okoli 19 trgov srednje in jugovzhodne Evrope. S tem bo povečala pretok lastnega blaga čez Luko Koper, v bližini brniškega letališča bodo za ta namen zgradili nove skladiščne zmogljivosti. Multiplikativna vrednost odločitve je več deset milijonov evrov. Povečanje skladiščnih zmogljivosti, ki jih Huawei vzpostavlja v bližini Brnika, bo potekalo v dveh korakih. Najprej bodo izvedli razširitev na 4000 kvadratnih metrov, v drugem koraku pa na 6000 kvadratnih metrov, so danes sporočili iz Huaweija.

Kot so pojasnili, bo odločitev za vzpostavitev logističnega vozlišča preusmerila transportne tokove njihovega blaga skozi pristanišče v Kopru in brniško letališče za 13 držav EU in šest držav zunaj EU. Vrednost te naložbene odločitve ocenjujejo na okoli devet milijonov evrov letno s potencialom za nadaljnjo rast. Huawei že danes skozi koprsko pristanišče prepelje približno 185.000 kubičnih metrov tovora iz Kitajske do Madžarske in naprej na evropske trge. Z odločitvijo o vzpostavitvi lastnega logističnega vozlišča v Sloveniji nameravajo skrajšati dobavne roke dostave blaga kupcem iz EU.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

S katerim prevoznim sredstvom se boste odpravili na počitnice?

16. jun. 2021 | 6:00
Z avtomobilom
Z motorjem
S kolesom
Z avtobusom
Z letalom
Z ladjo
Z vlakom
Peš
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo