Nedelja, 23 januar 2022
Iskanje

V Slovenijo prihaja pomoč iz Italije

Zdravstvene delavce bosta jutri v Kranju pozdravila ministra Tonin in Poklukar

4. dec. 2021 | 13:22
Dark Theme

V Slovenijo bo jutri prišlo na pomoč petnajst italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev, ki se bodo pridružili skupinam vojaške zdravstvene enote Slovenske vojske pri pomoči v covidnih bolnišnicah. V kranjski vojašnici jih bosta pozdravila minister za obrambo Matej Tonin in minister za zdravje Janez Poklukar.

Za pomoč italijanskih vojaških zdravstvenikov pri oskrbi covidnih bolnikov v slovenskih bolnišnicah sta se 17. novembra na delovnem srečanju v Rimu dogovorila ministra za obrambo Slovenije in Italije Matej Tonin in Lorenzo Guerini.

Minister Tonin je po srečanju z italijanskim kolegom Guerinijem na Twitterju zapisal, da sta se dogovorila, da bo italijanska vojska Sloveniji pomagala s 30 zdravniki in medicinskimi sestrami. Kot so dodatno pojasnili na slovenskem ministrstvu za obrambo, sta ministra ob začetku pogovorov izmenjala informacije o trenutnem stanju glede okuženih bolnikov in boju proti covidu-19. Tonin je ob tem italijanskega kolega zaprosil za pomoč z zdravstvenim osebjem.

Minister Guerini je po navedbah obrambnega ministrstva dejal, da na podlagi italijanskih izkušenj razume trenutno težko situacijo v Sloveniji in ponudil tovrstno pomoč. Da prihaja pomoč iz Italije je v intervjuju za Primorski dnevnik potrdil tudi zunanji minister Anže Logar.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da je na šolah zagotovljena varnost pred okužbo z novim koronavirusom?

19. jan. 2022 | 20:00
Da
Le delno
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo