Četrtek, 09 julij 2020
Iskanje

V tragični nesreči umrl dvanajstletni deček

Skala, ki se je odtrgala na strmem pobočju, ga je stisnila ob drevo

Bovec |
11. jun. 2019 | 9:38
Dark Theme

Včeraj popoldne se je v Bovcu pripetila tragična nesreča, v kateri je izgubil življenje komaj 12-letni deček. Na melišču v bližini kampa Jelinc v občini Bovec ga je skala stisnila ob drevo, sporoča uprava za zaščito in reševanje RS. Nesrečni deček je kljub takojšnji pomoči gasilcev PGD Bovec na kraju podlegel poškodbam. Prihiteli so tudi reševalci NMP Tolmin in gorski reševalci GRS Bovec.

Gre za 12-letnega dečka iz Nemčije, kaže da je bila zanj usodna skala, ki se je odkrušila na strmem pobočju blizu kampa Jelinc v kraju Soča. O dogodku je policija obvestila OKC Nova Gorica.

Deček je obiskoval šolo v naravi, ki jo je na Bovškem organiziral eden od nemških planinskih klubov, pišejo Primorske novice. Predstavniki novogoriške policijske uprave so pojasnili, da je bil mladostnik v skupini 38 mlajših oseb pod vodstvom enajstih vodičev. S skupinico prijateljev je odšel približno 50 metrov po brežini navzgor v bližnji gozd. Ko je manjša skupinica prišla do skale, se je ta prevalila nanj in ga stisnila ob drevo. Njihovi štirje vodniki so nemudoma prihiteli in odmaknili skalo ter pričeli z oživljanjem, ki ga je nato nadaljevala dežurna ekipa PGD Bovec, prva na kraju nesreče. Ves trud reševalcev pa je bil žal zaman.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo