Nedelja, 16 junij 2019
Iskanje

V Vatikanu sestavili športno ekipo duhovnikov in nun

Zanjo bodo nastopale tudi člani papeške švicarske garde

11. jan. 2019 | 18:03
Dark Theme

Vatikan je včeraj predstavil svojo prvo uradno športno ekipo, skupino približno 60 tekačev, ki jo sestavljajo duhovniki, nune, člani papeške švicarske garde in drugi zaposleni v Vatikanu. »Athletica Vaticana« je atletska zveza, del italijanskega olimpijskega komiteja, ki bi lahko v prihodnje sodelovala na mednarodnih športnih prireditvah. »Naše sanje so, da vatikansko zastavo vidimo na odprtju in mimohodu držav na olimpijskih igrah,« je dejal vodja ekipe, monsinjor Melchor Jose Sanchez de Toca y Alameda.

Na novinarski konferenci so se športniki predstavili v temnomodrih trenirkah, ki so okrašene z vatikanskim simbolom, prekrižanima ključema. Sanchez je sicer priznal, da olimpijske sanje za zdaj niso najbolj realne, a »Athletica Vaticana« bi lahko sodelovala na tekmovanjih manjših držav ali sredozemskih igrah. Ekipa bo uraden krstni nastop doživela 20. januarja na 10-kilometrskem teku v Rimu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo