Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Več tisoč protestnikov pred vhodom v pristanišče (video)

Pristaniški delavci so shod proti covidnemu potrdilu uvedli okoli 6. ure

Trst |
15. okt. 2021 | 8:44
Dark Theme

Pred četrtim vhodom v tržaško pristanišče, pri sedmem pomolu, se je že zbralo več tisoč protestnikov proti covidnemu potrdilu, potem ko so se okoli 6. ure zbrali prvi pristaniški delavci. Oči italijanske javnosti so danes uprte ravno v Trst, epicenter protestov proti uvedbi obveznosti potrdila za vse zaposlene v javnem in zasebnem sektorju.

Ljudje še prihajajo, tudi iz drugih krajev v FJK, za zdaj poteka protest mirno ob navzočnosti organov pregona. Tiste delavce, ki ne stavkajo, so protestniki spustili skozi vhod. Kako se bo protest razvil oziroma če se bo nadaljeval še v prihodnjih dneh (v tem primeru bi predsednik pristaniške uprave Zeno D’Agostino odstopil), pa je še vprašanje.

Edini, ki je zjutraj povzročal težave, je občinski svetnik in pristaniški delavec Fabio Tuiach, ki je razjarjeno vpil in skušal ustaviti vozila delavcev, ki so se peljali v službo, a so ga sami sodelavci odstranili in ukrotili.

Policijski viri sporočajo, da se je za zdaj zbralo okrog 8.000 ljudi.

$!Tovornjaki pred vhodom v pristanišče (FOTODAMJ@N)
Tovornjaki pred vhodom v pristanišče (FOTODAMJ@N)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo