Nedelja, 19 maj 2019
Iskanje

Veselo in večjezično veliko noč!

Velikonočni pozdrav v štirih jezikih

21. apr. 2019 | 7:07
Dark Theme

Bolj kot vsaka druga turistična regija na Koroškem se turistična zveza Beljak pri promociji regije zaveda pomembnosti večjezičnosti, piše naš dopisnik iz Celovca Ivan Lukan. Po turističnem mestnem vodiču in mestnem planu v štirih jezikih prvič v velikonočnem času pozdravlja obiskovalce širše beljaške regije z Baškim jezerom velik pirh z velikonočnimi pozdravi v nemščini, italijanščini, slovenščini in angleščini. Pirh je nameščen na Brdu ob Baškem jezeru, točki, ki spada med najbolj poslikane motive Koroške. Leži tudi na planinski kolesarski poti »Alpen-Adria-Trail«, ki poteka od Alp (Veliki klek) do jadranskega morja. Na sliki je v ozadju videti tudi (letos še zasneženo) Jepo (2.143 m), eno najvišjih gora v Karavank ob meji s Slovenijo. Naslednji štirijezični projekt pa je že v pripravi: razstava na prostem o flori in favni v naravnem parku na Dobraču, 2.166 metrov visoki »hišni gori« Beljačanov.

S to spodbudno vestjo, ki naj bo za zgled vsem upravam, vam tudi v uredništvu Primorskega dnevnika želimo vesele velikonočne praznike.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo