Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

»Vlak spomina? Naj dijake pelje tudi do fojb«

Občina Predappio odklonila prispevek za obisk taborišča v Auschwitzu

8. nov. 2019 | 12:00
Dark Theme

Občina Predappio, v kateri je pred približno dvema tednoma 3000 ljudi poveličevalo Duceja, saj se je tam rodil Benito Mussolini, je dvema dijakoma tamkajšnje višje šole odklonila prispevek v višini 370 evrov za obisk taborišča v Auschwitzu v sklopu Vlaka spomina, projekta, pri katerem vsako leto sodelujejo tudi slovenske šole z Goriškega in Tržaškega. Novico je povzela izdaja vsedržavnega dnevnika La Repubblica iz Bologne, ki med drugim navaja članek časopisa Il Resto del Carlino. V njem so navedene izjave desnosredinskega župana Predappia Roberta Canalija. »Ta vlak pelje v eno samo smer, in sicer samo v Auschwitz. Ko se bodo vlaki spomina odpravljali tudi v druge kraje zatiranja dvajsetega stoletja, kot so npr. berlinski zid ali fojbe, tedaj bo naša uprava podpirala to pobudo. Zgodovino je treba spoznavati v celoti, ne le delno. Pristranskega spoznavanja zgodovine se ne sme podpirati z javnim denarjem,« je povedal tamkajšnji župan.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo