Torek, 19 november 2019
Iskanje

Volkovi pri Pivki poklali 12 ovc

Napadli so na pašniku, ki je bil varovan z električnim pastirjem in s tremi pastirskimi psi

Pivka |
5. avg. 2019 | 10:45
Dark Theme

V vasi Juršče nedaleč od Pivke je sinoči prišlo do novega napada volkov na drobnico. Trop kakih 15 ali 20 volkov je poklal več kot 10 ovc, ki so bile sicer na ograjenem pašniku in varovane s pastirskimi psi.

V Sindikatu kmetov Slovenije poudarjajo, da Slovenija enostavno ne zdrži takega števila zveri, kot ga beležimo sedaj. Do napada je prišlo na turistični kmetiji Pri Cunarju, ki ima po navedbah na spletni strani 120 ovac. Florjan Peternelj iz Sindikata kmetov Slovenije je danes za Slovensko tiskovno agencijo povedal, da so volkovi napadli na pašniku, ki je bil varovan z električnim pastirjem in tremi pastirskimi psi.

Na pašniku se je paslo okoli 30 ovc in nekaj koz. »V eni noči so volkovi poklali 12 ovc, še okoli 10 jih je ranjenih,« je povedal Peternelj.

Kmet je sicer na varovanem pašniku zbral najboljše ovce, ki so bile breje, nekaj je bilo tudi kozličev. Volkovi so torej poklali boljši del njegove črede, mnoge ranjene živali pa bo potrebno še usmrtiti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo