Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Vroče kot poleti

Stanovitno vreme se bo nadaljevalo

FJK |
21. okt. 2019 | 12:04
Dark Theme

Proti nam v višjih slojih priteka tako vroč zrak kot poleti. Na višini 1500 metrov v prostem ozračju bo temperatura dosegla 15 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo ponekod v nižinah do okrog 25 stopinj Celzija, ob morju bomo namerili le kakšno stopinjo Celzija manj. Če bi bilo sončno žarčenje močno kot v poletnih mesecih, bi bile najvišje dnevne temperature okrog 30 stopinj Celzija. Temperature v višjih slojih, ki jih bo namerila radiosonda v prihodnjih dneh, bodo podobne dolgoletni normalnosti ob koncu julija ali začetku avgusta. Oktobrsko dolgoletno povprečje pa bodo presegale za okrog 7 ali 8 stopinj Celzija.

Zaradi dolgih noči in skromnejšega sončnega žarčenja se bo živo srebro v prizemlju dotaknilo »le« 25 stopinj Celzija, kar pa je vseeno v zadnji tretjini meseca oktobra zelo veliko. Tudi nočne temperature bodo za ta čas visoke, povečini le malo pod 20 stopinjami Celzija.

Tudi v prihodnjih dneh se bo nadaljevalo podobno vreme kot v minulem obdobju. Vremenska fronta se zadržuje le nekaj sto kilometrov zahodno od nas, kjer je že dalj časa ustavljena na istem mestu zaradi visokega zračnega tlaka na vzhodu. Proti nam z južnimi vetrovi priteka na njenem obrobju za ta čas zelo topel zrak, ki mestoma prinaša tudi nekaj več vlage in oblakov. Največ sončnega vremena bo pri morju, drugod bo več spremenljivosti. Zlasti v nočnih urah bo ozračje ponekod zamegljeno ali bo nastajala megla. Taka vremenska slika bo predvidoma trajala ves teden.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo