Sreda, 23 junij 2021
Iskanje

Vročina bo spet pritisnila

Anticiklon s severnoafriškim zrakom bo od nedelje dosegel naše kraje

FJK |
16. jul. 2019 | 12:21
Dark Theme

Tekoči teden se bo nadaljeval z občasno še nekoliko negotovim in ne ravno pretoplim vremenom. Od nedelje pa bo vročina spet postopno pritisnila. V prihodnjem tednu bo vremenska slika povečini sončna in stanovitna, iz dneva v dan bomo beležili višje temperature. Kakšna morebitna krajevna popoldanska nevihta bo lahko nastala le ponekod v gorskem svetu, drugod bo možnost majhna. Od ponedeljka ali torka se bo živo srebro čez dan spet vzpenjalo nad 30 stopinj Celzija, mestoma lahko občutno, toplejše bodo tudi noči. Kaže sicer, da bo vročinski val manj izrazit od minulega, ki se je zaključil pred dobrima dvema tednoma. Ob koncu junija in v začetku julija so se najvišje temperature na Goriškem dotaknile 38 stopinj Celzija, ob morju 34 stopinj Celzija, povprečna 24-urna dnevna temperatura pa se je ob morju za kakšen dan približala 30 stopinjam Celzija. Za zdaj tudi ne kaže, da bi lahko vročinski val trajal dalj časa. Toplejša bo namreč prva polovica tedna, medtem ko bo v drugi polovici tedna občasno in obrobno oplazil naše kraje nekoliko manj vroč zrak.

Dotlej bodo naši kraji zlasti jutri in v četrtek pod delnim vplivom Atlantika. Zaradi občasnega pronicanja nekoliko bolj svežega zraka, bo prehodno nekaj več spremenljivosti z občasno nestanovitnostjo. V petek se bo začel krepiti višinski greben s subtropskim zrakom, ki bo ob koncu tedna od jugozahoda dosegel tudi naše kraje.

Danes in jutri bo povečini sončno, jutri popoldne se bo povečala spremenljivost. Ponekod, zlasti v gorskem svetu, bo lahko nastala kakšna nevihta.

V četrtek bo več spremenljivosti, občasno se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Prehodno bo zapihala šibka burja. V petek bo sprva še nestanovitno, čez dan pa se bo vreme izboljšalo.

Ob koncu tedna bo prevladovalo sončno in nekoliko toplejše vreme.

Prihodnji teden bo ob subtropskem anticiklonu povečini sončen in precej toplejši.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

S katerim prevoznim sredstvom se boste odpravili na počitnice?

16. jun. 2021 | 6:00
Z avtomobilom
Z motorjem
S kolesom
Z avtobusom
Z letalom
Z ladjo
Z vlakom
Peš
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo