Ponedeljek, 11 november 2019
Iskanje

Vrtinec pustošil po jugozahodnih predelih FJK (video)

Zlasti v Maranu in v Latisani je povzročil škodo

FJK |
19. okt. 2019 | 14:45
Dark Theme

Furlanija Julijska krajina je danes vremensko razdvojena. V vzhodnih predelih ob morju prevladuje spremenljivost, občasno je bilo tudi nekaj jasnine, na zahodu pa, kjer se zadržuje rob vremenske fronte, je več oblačnosti in so se mestoma pojavljale padavine, tudi močne. Okrepljeni južni vetrovi ob za ta čas zelo visokih temperaturah morja mestoma občutno povečujejo nestanovitnost. V sklopu tega dogajanja je nekatere jugozahodne predele dežele dopoldne prizadel vrtinec. O njem so poročali iz kraja Marano Lagunare ter iz Latisane in Červinjana. Po prvih podatkih je povzročil škodo v pristanišču v Maranu, kjer je poškodoval več ribiških ladij ter v Latisani, kjer je odkril streho.

Video: Martino Zentilin/YOUTUBE

?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">

Južni vetrovi bodo vplivali na vreme pri nas tudi v prihodnjih dneh. Prevladovalo bo zato spremenljivo vreme, občasno bo lahko padlo nekaj kapelj dežja. Za ta čas bo zelo toplo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo