Četrtek, 23 januar 2020
Iskanje

Vrtinec pustošil po jugozahodnih predelih FJK (video)

Zlasti v Maranu in v Latisani je povzročil škodo

FJK |
19. okt. 2019 | 14:45
Dark Theme

Furlanija Julijska krajina je danes vremensko razdvojena. V vzhodnih predelih ob morju prevladuje spremenljivost, občasno je bilo tudi nekaj jasnine, na zahodu pa, kjer se zadržuje rob vremenske fronte, je več oblačnosti in so se mestoma pojavljale padavine, tudi močne. Okrepljeni južni vetrovi ob za ta čas zelo visokih temperaturah morja mestoma občutno povečujejo nestanovitnost. V sklopu tega dogajanja je nekatere jugozahodne predele dežele dopoldne prizadel vrtinec. O njem so poročali iz kraja Marano Lagunare ter iz Latisane in Červinjana. Po prvih podatkih je povzročil škodo v pristanišču v Maranu, kjer je poškodoval več ribiških ladij ter v Latisani, kjer je odkril streho.

Video: Martino Zentilin/YOUTUBE

?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">

Južni vetrovi bodo vplivali na vreme pri nas tudi v prihodnjih dneh. Prevladovalo bo zato spremenljivo vreme, občasno bo lahko padlo nekaj kapelj dežja. Za ta čas bo zelo toplo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo