Nedelja, 15 december 2019
Iskanje

Z ministrom o paritetnem odboru

Francesco Boccia bo jutri sprejel predstavnike slovenske manjšine

Trst |
16. nov. 2019 | 10:02
Dark Theme

Minister za deželna vprašanja Francesco Boccia se bo jutri med obiskom v Trstu sestal tudi s predstavniki slovenske manjšine.

Pogovora z ministrom se bodo predvidoma udeležili senatorka Tatjana Rojc, deželna svetnika Igor Gabrovec in Danilo Slokar ter zastopniki Slovenske kulturne-gospodarske zveze (SKGZ) in Sveta slovenskih organizacij (SSO). Tema pogovora bo očitno zaplet pri imenovanju novih članov Paritetnega odbora za vprašanja slovenske manjšine.

Odbor, ki šteje 20 članov, bi se že moral sestati na umestitveni seji v novem mandatu. Vsi, ki po zaščitnem zakonu imenujejo člane, bi to morali storiti do 15. avgusta letos. Svojo nalogo sta opravila deželni svet in zbor slovenskih izvoljenih predstavnikov, medtem ko državna in deželna vlada zamujata.

Rim čaka, da bo imenovanja najprej razkril Trst, toda deželna vlada se še obotavlja, potem ko je izvedela, da v Rimu ne nameravajo upoštevati predloga SSO in SKGZ, naj državna vlada v svojo četverico imen vključi Marca Jarca.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako ste letos olepšali dom pred prazniki?

13. dec. 2019 | 18:32
Z božičnim drevescem in jaslicami
Samo z drevescem
Samo z jaslicami
Dom okrasim, a ne z drevescem niti z jaslicami
Doma ne okrasim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo