Petek, 29 maj 2020
Iskanje

Z novim koronavirusom okužen tiger

Covid-19 se lahko širi od človeka na živali, medtem ko zaenkrat ni dokazov, da bi se lahko, obratno, širil z živali na človeka

6. apr. 2020 | 15:44
Dark Theme

Po poročanju svetovnih medijev, da sta se dve mački in dva psa v Belgiji in Hongkongu v preteklih dneh okužili s koronavirusom, prihaja iz New Yorka vest o okužbi tigra. V tamkajšnjem živalskem vrtu je tigrica Nadia kazala simptome bolezni, zato so jo testirali in včeraj potrdili okužbo. Simptome okužbe so odkrili še pri drugih tigrih in levih v tamkajšnjem zoološkem vrtu, a jih niso testirali. Domnevajo, da je bil okužen eden od skrbnikov, a ni kazal simptomov.

Covid-19 se lahko širi od človeka na živali, razlagajo strokovnjaki, medtem ko zaenkrat ni dokazov, da bi se lahko, obratno, širil z živali na človeka. Vseeno pa svetujejo, da se v primeru okužbe omeji stik z domačimi živalmi, ravno zato namreč, da jim človek ne bi prenašal okužbe.

Epidemiologi menijo, da bo možnost okužbe z novim koronavirusom pri živalih, če bo res potrjena, verjetno omogočala hitrejši razvoj cepiva.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo