Torek, 02 junij 2020
Iskanje

Za nove pokole ovc spet kriv volk?

Na Bovškem so zveri pokončale skupno 14 živali

Bovec |
26. avg. 2019 | 12:08
Dark Theme

Na Bovškem so v minulem tednu zabeležili pet pokolov ovc, v katerih so zveri pokončale skupno 14 živali. »Sumimo, da gre za pokol volka, saj so na kadavrih sledi ugriza,« je za Slovensko tiskovno agencijo povedal predsednik Društva rejcev drobnice bovške Domen Černuta.

Pokoli ovac so se zgodili minuli torek in sredo v bližini naselja Kal - Koritnica, kjer je bilo poklanih 10 ovac bovške pasme. Napadi so se zgodili v ograjenih pašnikih, prizadeti so bili trije rejci.

Napadi so se nadaljevali v noči na soboto in v nedeljo v dolini Bavšice, kjer so bile poklane štiri ovce bovške pasme v lasti dveh rejcev, ravno tako vse v ograjenih pašnikih. »Do sedaj takih množičnih pokolov še nismo doživeli,« je povedal Černuta. Večletne izkušnje imajo ta tem območju s šakali, ki pa običajno napadajo le mladice in jagnjeta. »Napade smo prijavili, prisoten je tudi Zavod za gozdove Slovenije, ki je pooblaščen za odvzem vzorcev DNK,« je pojasnil. Ti vzorci naj bi dokončno določili povzročitelja škode.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo