Nedelja, 22 maj 2022
Iskanje

Zadišalo bo po poletju

Sončno in za ta čas vroče vreme z morebitnimi občasnimi nevihtami se bo nadaljevalo več dni

FJK |
14. maj. 2022 | 12:10
Dark Theme

Anticiklon s subtropskim zrakom nam bo danes in v prihodnjih dneh zagotovil povečini sončno in za ta čas vroče vreme. Od časa do časa, zlasti v popoldanskih urah, bo lahko nekaj več nestanovitnosti in bodo ponekod nastajale posamezne plohe ali nevihte. Omembe vrednih dolgotrajnejših poslabšanj za dalj časa ne pričakujemo, predvidoma vsaj do konca prihodnjega tedna.

Danes popoldne bo ob delnem pronicanju nekoliko bolj svežega in vlažnega višinskega zraka nekaj več krajevne nestanovitnosti, ponekod bodo lahko nastale posamezne plohe ali nevihte.

Jutri bo sončno in za ta čas toplo. Možnost popoldanskih ploh ali neviht bo manjša, povečini bodo nastajale le v gorskem svetu. Najvišje dnevne temperature bodo malo pod 30 stopinjami Celzija, le ob morju, kjer bo pihal morski veter, bo nekoliko hladneje. Morje ima trenutno 18,1 stopinje Celzija. Indeks ultravijoličnega sevanja pa je visok, podoben poletnemu, zato strokovnjaki ob izpostavljanju sončnim žarkom svetujejo primerno zaščito ter po možnosti zadrževanje na senci v osrednjih dnevnih urah.

Podobno vreme, ki spominja na poletje, se bo nadaljevalo tudi v prvi polovici prihodnjega tedna in se bo, kot kaže, zavleklo do prihodnje nedelje. V glavnem bo sončno, le v popoldanskih urah bo zlasti v gorah nastajala kopasta oblačnost in bodo možne krajevne plohe ali nevihte, ki se bodo mestoma lahko posamezno širile tudi do ostalih predelov. Šlo pa bo v glavnem za omejene pojave in morebitna krajevna poslabšanja po vsej verjetnosti ne bodo dolgotrajna.

Do spremembe bi lahko prišlo proti koncu prihodnjega tedna, predvidoma prihodnjo nedeljo, ko naj bi večji del Evrope prešla hladna vremenska fronta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo