Torek, 07 december 2021
Iskanje

Zadišalo bo po zimi in snegu

Prihajajo padavine, od nedelje tudi arktični zrak

FJK |
24. nov. 2021 | 13:05
Dark Theme

Anticiklon popušča, jutri bo od severozahoda dosegla naše kraje atlantska višinska dolina. V prvem delu poslabšanja se bo združila s sredozemskim ciklonskim območjem, v drugem, ki se bo začel v soboto ali nedeljo, pa bo proti nam začel pritekati arktični zrak.

V četrtek in petek bo povečini oblačno in deževno. Jutri bo še pihala burja, ki bo v petek ponehala. Meja sneženja, ki bo jutri na nadmorski višini okrog 1500 metrov, se bo v petek spustila pod 1000 metrov. V petek bo že nekoliko hladneje.

V soboto se bo od severa začel spuščati proti nam arktični zrak. Proti Sredozemlju ga bo preusmerjal azorski anticiklon, ki se bo povzpel do skrajnega evropskega severa.

V soboto in nedeljo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma lahko v obliki ploh ali neviht. Ozračje se bo ohlajalo. Meja sneženja se bo v nedeljo, kjer se bodo pojavljale padavine, spustila do nadmorske višine okrog 500 metrov, ponekod ob močnejši jakosti padavin lahko tudi nižje. Ni ravno izključeno, da se bodo v nedeljo ali v noči na ponedeljek tudi ponekod v višjih vzhodnih predelih Kraške planote lahko prehodno prikazale snežinke.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo