Ponedeljek, 24 februar 2020
Iskanje

Zaradi razpršilca šest dijakov v bolnišnico

Na linijskem avtobusu, ki iz Čedada pelje v Videm, je višješolec davi okrog 8.35 sprožil obrambni sprej

Čedad |
24. jan. 2020 | 13:47
Dark Theme

Šešt višješolcev je bilo davi lažje poškodovanih zaradi vdihavanja dražljivega plina na linijskem avtobusu, ki iz Čedada pelje v Videm in so jih reševalci prepeljali v videmsko bolnišnico. Eden od njih je okrog 8.35, ko je avtobus vozil v bližini kraja Moimacco, sprožil obrambni sprej s poprovcem in drugimi dražljivimi snovmi, ki povzročajo vnetje oči in dihal. Kaže, da se ni zavedal posledic svojega dejanja, saj je bil tudi sam udeležen v neljubem dogodku.

Ko je zaslišal kričanje in opazil preplah, je voznik ustavil avtobus ter ga nemudoma prezračil. Na kraj so prihiteli karabinjerji iz Čedada in reševalci službe 118, ki so dijake prepeljali v videmsko bolnišnico, kjer so na opazovanju. Imeli so težave z dihanjem, njihovo zdravstveno stanje pa ni zaskrbljuoče. Karabinjerji so potrdili, da je šlo za nenamerno dejanje, do katerega je prišlo zaradi nepoznavanja posledic.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo