Torek, 09 avgust 2022
Iskanje

Žiža ne na desni ne na levi

Poslanec iz Izole predstavil svojo ponovno kandidaturo za slovenski parlament

Koper |
26. mar. 2022 | 12:02
Dark Theme

Za zamajčeni mandat italijanske narodne skupnosti v slovenskem parlamentu se bosta pomerila aktualni poslanec Felice Žiža in Maurizio Tremul. Kot je poudaril na predstavitvi svoje kandidature, želi Žiža preseči delitve na leve in desne v dobrobit italijanske manjšine. Pri tem je spomnil, da je v iztekajočem se mandatu tvorno sodeloval tako z levosredinsko kot desnosredinsko vlado. Glavno geslo njegove volilne kampanje je »Ne levica ne desnica, ampak Italijani iz Istre«.

Žiža je navedel, da je bil še pred uradnim začetkom predvolilne kampanje tarča hudih osebnih napadov in grobih žalitev. Pri tem je imel v mislih stališče skupine Unitarietà - Insieme (Enotnost – Skupaj), ki mu očita dvojno stalno prebivališče v Izoli in v Miljah, pri čemer naj bi poslanec storil prekršek, zaradi katerega bi moral odstopiti od kandidature.

Žiža je znova pojasnil, da je registriran kot italijanski državljan, živeč v tujini, ter da ima od rojstva slovensko državljanstvo. Pri tem je opozoril, da bi se morali v italijanski manjšini bolj spoštovati med sabo, zaradi tega bo v svoji volilni kampanji namenil pozornost vsebinskim zadevam, osebnim polemikam pa se bo skušal kar se da izogniti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava