Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Zoran Poznič prevzel posle na ministrstvu za kulturo

Napovedal je takojšen začetek dela, ker resor čaka veliko nalog

11. mar. 2019 | 12:22
Dark Theme

Zoran Poznič, ki ga je DZ v petek s 47 glasovi za in 19 proti potrdil za novega ministra za kulturo, je danes na ministrstvu prevzel posle od Jerneja Pikala, ministra za izobraževanje, znanost in šport, ki pa je opravljal tudi funkcijo ministra za kulturo.

Jernej Pikalo je povedal, da sta se z novim ministrom seznanila z odprtimi problemi v kulturi. Kot je dejal, je bilo že na zaslišanju v Državnem zboru jasno, da je minister dobro informiran o vseh izzivih, ki ga čakajo v resorju.

Novi minister Poznič se je zahvalil ministru Pikalu za opravljeno delo in skrb v tem vmesnem obdobju ter poudaril, da resor čaka veliko nalog, zato je napovedal takojšen začetek dela.

Kot je dejal, bodo na ministrstvu po dolgem času končno pričeli z delom. Da se res podrobno seznani z vsem, kar se dogaja, bo potreboval še nekaj časa, pa vendar ne tako veliko. Zato bo na vsa globlja, vsebinska vprašanja lahko odgovoril šele čez nekaj časa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo