Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Zoran Poznič prevzel posle na ministrstvu za kulturo

Napovedal je takojšen začetek dela, ker resor čaka veliko nalog

11. mar. 2019 | 12:22
Dark Theme

Zoran Poznič, ki ga je DZ v petek s 47 glasovi za in 19 proti potrdil za novega ministra za kulturo, je danes na ministrstvu prevzel posle od Jerneja Pikala, ministra za izobraževanje, znanost in šport, ki pa je opravljal tudi funkcijo ministra za kulturo.

Jernej Pikalo je povedal, da sta se z novim ministrom seznanila z odprtimi problemi v kulturi. Kot je dejal, je bilo že na zaslišanju v Državnem zboru jasno, da je minister dobro informiran o vseh izzivih, ki ga čakajo v resorju.

Novi minister Poznič se je zahvalil ministru Pikalu za opravljeno delo in skrb v tem vmesnem obdobju ter poudaril, da resor čaka veliko nalog, zato je napovedal takojšen začetek dela.

Kot je dejal, bodo na ministrstvu po dolgem času končno pričeli z delom. Da se res podrobno seznani z vsem, kar se dogaja, bo potreboval še nekaj časa, pa vendar ne tako veliko. Zato bo na vsa globlja, vsebinska vprašanja lahko odgovoril šele čez nekaj časa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo