Torek, 16 april 2024
Iskanje

Olympia Fer - style spet v C-ligi

1. jun. 2011 | 23:18
Dark Theme

Olympia Ferstyle je tudi v drugi dodatni tekmi za napredovanje v C-ligo (oziroma obstanek v D-ligi) premagala Slogo. Tudi v Gorici so bili Jerončičevi varovanci boljši s 3:1. Sloga je po porazu izpadla v D-ligo.

Olympia Fer - Style – Sloga 3:1 (25:17; 24:26; 25:21; 25:23)
Olympia: Komjanc, Terčič, Pavlovič, Peršolja, F. Hlede, Capparelli, Polesel (l), Sanzin, D.Hlede, Škerk, Vogrič, Čaudek, Vizin. Trener: Jerončič.
Sloga: Devetak 0, Rožac 11, Žerjal 3, Ilič 11, Dussich 6, Romano 26, Pečar 0, Antoni 3. Trener: Peterlin.
Odbojkarji Olympie so z napredovanjem med deželne tretjeligaše na najlepši način proslavili 50-letnico ustanovitve društva. To je bila prva misel trenerja Jerončiča po zmagovitem srečanju proti tržaški Slogi, ki omogoča goriškemu društvu takojšnjo vrnitev v C-ligo. Njegovi varovanci so tudi v povratnem srečanju v domači telovadnici, ki je bila končno polno zasedena in pred domačo bučno publiko, ponovili rezultat prejšnjega tedna (3:1) in na tak način kronali sezono s pričakovanim slavjem.
Zaradi pomembnosti srečanja prikazana igra ni bila s tehničnega vidika na zaželenem višku. Obe ekipi vključujeta številne mladince, ki so brez dvoma občutili zaupano jim odgovornost in posledično tu pa tam delovali dokaj neodločno. Pri domačinih tokrat nihče ni izredno izstopal, četudi se je ob koncu le izkazala pomembnost vloge, ki jo igra kapetan Filip Hlede. V odločilnih trenutkih je bil on tisti, ki je stopil na površje in popeljal soigralce do pomembne zmage. Ravno tako sta pri Slogi odigrala pomembno vlogo »veterana« Rožac in Romano, ki sta uspešno vodila mlajše in perspektivne soigralce.
Prvi niz je povsem suvereno pripadal domačim odbojkarjem, ki so brez večjih težav izkoristili nekaj napak gostov, predvsem v napadu, in s precejšnjo razliko osvojili niz. V tem nizu sta se izkazala oba korektorja Komjanc in Romano. V začetku drugega niza so morda domačini že uvideli dokončno slavje, a so se pošteno ušteli. Gostje so igrali pazljivejše in predvsem ojačili uvodni udarec (Rožac) ter spravili v velike težave tokrat zelo negotov sprejem gostiteljev in v razburljivi končnici izkoristili tretjo set žogo in zasluženo osvojili niz. Tudi v uvodnih potezah tretjega niza so bili gostje v prevladi (3:8), ko je le prišlo do reakcije domačinov, ki so s serijo sedmih zaporednih točk obrnili potek srečanja v lastno korist. Ekipi sta bili izenačeni še do 17. točke nakar so Jerončičevi varovanci odločno potegnili in osvojili niz. V četrtem nizu je že vse kazalo na igranje skrajšanega niza. Gostje so bili stalno v vodstvu, dokler ni kapetan Hlede z dvema asoma dokončno zapečatil usodo srečanja, ki ga je z uspešnim napadom kronal Matija Komjanc, ki nosi ogromno zaslug za letošnje napredovanje.
Ob koncu srečanja sta bila oba trenerja, Peterlin in Jerončič, z letošnjim nastopom svojih, ne glede na iztek prvenstva, v vsem zadovoljna. (J.P.)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava