Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Članica Mladine z izbrano vrsto na svetovnem pokalu

10. sep. 2018 | 17:25
Dark Theme

Prvi vikend septembra so rolkarji Mladine tekmovali na etapi italijanskega pokala, ki je bila v kraju Verrayes v Aosti. Na progi Rapy, ki jo je pred leti tamkajšnja gorska skupnost zgradila izrecno v rolkarske namene, so v dobrih vremenskih pogojih prvi dan tekmovali v sprintu v prosti tehniki na razdalji 1,3 kilometra. Drugi dan pa je bilo na sporedu tekmovanje v prosti tehniki posamezno na različnih razdaljah glede na starostno skupino.
Med člani kriškega društva se je najboljše odrezala Dana Tenze (letnik 1999), ki se je v skupni kategoriji mladink in članic v soboto uvrstila na drugo mesto, na nedeljski deset kilometrski preizkušnji pa je bila tretja.
Selektor državne reprezentance, Michel Rainer, je bil po tekmi zadovoljen z nastopom Tenzejeve, ki se je na tekmovališče vrnila po poškodbi kolena, tako da jo je vključil na seznam atletov, ki bodo nastopili na tekmah svetovnega pokala v Trentu in v Val di Fiemme. Od četrtka do nedelje bo članica Mladine tako nastopila z italijansko državno reprezentanco na zadnji etapi svetovnega pokala.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava