Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Giorgia Sinigoi in Sara Zuppin državni podprvakinji

10. sep. 2018 | 18:25
Dark Theme

V Loanu v Liguriji se je v nedeljo zaključilo mladinsko državno prvenstvo dvosedov. V razredu 420 so se do absolutnega drugega mesta prebili članica Čupe, Giorgia Sinigoi in Sara Zuppin, jadralka Sirene. Članici mešane posadke sta bili srebrni tudi v starostni kategoriji under 19, med ženskami pa sta bili najboljša posadka.
Dvojica Sinigoi - Zuppin je v petih plovih nanizala dvakrat tretje, četrto in na zadnji preizkušnji prvo mesto, najslabše pa sta se slovenski jadralki odrezali v drugem plovu, ko sta bili šesti.
Trener Matia Ugrin ter obe slovenski jadralni društvi pa se lahko veselijo še enega skupnega uspeha, saj je bila novonastala moška posadka v razredu 420 zelo uspešna. Jan Pernarčič (Čupa) in Tinej Sterni (Sirena) sta se na končni lestvici uvrstila na 12. mesto, med posadkami under 17 pa sta bila peta. »Pred prvenstvom smo bili sploh v dvomu, če se udeležiti regate v Loanu. Fanta sta lepo odjadrala in dokazala, da sta lahko v lahkem vetru zelo konkurenčna,« je prvo skupno preizkušnjo nasploh dvojice Pernarčič - Sterni komentiral trener Ugrin.
Med člani TPK Sirena je s sotekmovalko Irene Calici (Pietas Julia) tekmovala tudi Petra Gregori, ki se je uvrstila na končno 20. mesto.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava