Ponedeljek, 15 april 2024
Iskanje

»Obstanek bi bil zelo dober rezultat«

11. okt. 2018 | 16:02
Dark Theme

V soboto se začenja odbojkarska sezona. Najvišje postavljena ženska ekipa je letos Zalet, ki je lani dosegel napredovanje v deželno C-ligo. Že v prvem krogu čaka odbojkarice trenerja Edija Bosicha prva zahtevna preizkušnja, saj se bodo pomerile proti Virtusu. Na klopi tržaške ekipe sedi izkušeni slovenski trener Marko Kalc, ki z okrepljeno postavo odločno cilja na prestop v B2-ligo. Tekma bo na sporedu v soboto ob 18. uri v telovadnici Vascotto v Ulici Giulia.

Edi, že v soboto vas čaka zelo kakovosten nasprotnik. Kaj pričakujete od Kalčevega Virtusa?

Pričakujem močno ekipo z veliko izkušenosti. Ravno izkušnje, razen redkih izjem, pa primanjkujejo našim odbojkaricam. Kalc je zagotovo zelo dobro pripravil svojo ekipo, razpolaga pa tudi z igralkami, ki so igrale v A1 in A2-ligi. Že zdaj sodi Virtus v višjo ligo in je po mnenju poznavalcev glavni kandidat za napredovanje. Lani se je mu prestop v B2-ligo nesrečno izmuznil. Letos je ponovno sestavili odlično ekipo.

Ciljate le na miren obstanek ali se lahko potegujete za kaj več?

Pozanimal sem se glede nasprotnikov. V letošnji C-ligi nastopajo klubi, ki imajo bogato zgodovino v deželni odbojki. Nedvomno so se vse ekipe zelo dobro pripravile na letošnjo sezono, zato nas čaka zahtevno prvenstvo. Že obstanek bi bil za Zalet odličen rezultat.
Pogovor lahko preberete v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava