Petek, 19 april 2024
Iskanje

Brez čudeža v Špetru: Mladost izpadla iz promocijske lige

Doberdobska enajsterica se po eni sami sezoni vrača v prvo amatersko ligo

19. maj. 2019 | 17:53
Dark Theme

NOGOMET

PROMOCIJSKA LIGA (Play-out)

Valnatisone - Mladost 2:1 (2:0)

Strelci: 23. Sokanović, 30. Sokanović, 77. Merlo (11-m)

Valnatisone: Giordani, Snidarig, M. Dorbolò, Gosgnach, Snidaro, Sittaro, Comugnaro, Novelli, Sokanović, Miano, Nin (Predan). Trener: Glauco Fabbro.

Mladost: Cantamessa, Peric, Mania (Iodice), Tabai, Ferrigno, E. Cadez, Malaroda (S. Furlan), R. Furlan, A. Cadez (Ligia), Milan (Caus), Merlo. Trener: Stefano Caiffa.

Rdeči karton: 80. Patessio (s klopi)

Nogometašem Mladosti ni uspel čudež v Špetru, saj jih je na odločilni tekmi play-outa za obstanek v promocijski ligi premagal favorizirani Valnatisone, tako da se mora doberdobska enajsterica sprijazniti s povratkom v 1. amatersko ligo, iz katere je napredovala po koncu lanske sezone.

Valnatisone, ki mu je za obstanek zadostovalo izenačenje, je po prvem polčasu že vodil z 2:0. Za prvi zadetek je poskrbel Sokanović v 23. minuti, čeprav so se v taboru Mladosti pritoževali zaradi domnevnega prepovedanega položaja domačega napadalca. Valnatisone je nato podvojil v 30. minuti, ko je razpoloženi Sokanović izkoristil napako gostujoče obrambe in premagal Cantamesso. Vratar gostov se je sicer izkazal v 39. minuti, saj je odbil nasprotnikov strel, Mladost pa v napadu večjih priložnosti v prvem polčasu ni ustvarila.

Travnata zelenica v Špetru je bila kljub padavinam v dobrem stanju
Travnata zelenica v Špetru je bila kljub padavinam v dobrem stanju

Po povratku iz slačilnic se je trener Stefano Caiffa odločil za tri menjave, gostje pa so si z napadalno igro izborili enajstmetrovko v 77. minuti. Prislužil si jo je Merlo, ki je najstrožjo kazen tudi unovčil in tako povrnil nekaj upanja celi ekipi. Sledilo je nekaj nervoznih trenutkov, saj je sodnik med drugim pokazal rdeči karton rezervnemu igralcu Patessiu zaradi ugovarjanja s klopi. Rezultat pa se ni spremenil, tako da se je favorizirani Valnatisone veselil obstanka v promocijski ligi, nogometaši Mladosti pa bodo v prihodnji sezoni spet nastopali v 1. amaterski ligi.

Naj omenimo, da so številni navijači iz Doberdoba po koncu tekme nagradili nogometaše Mladosti s ploskanjem, saj so igralci Stefana Caiffe kljub izpadu uprizorili zelo dobro sezono. Doberdobci so bili namreč novinci, saj so prvič v društveni zgodovini nastopali v promocijski ligi, do zadnje minute dodatne tekme play-outa pa so se borili za obstanek, kljub temu, da so na sezono zelo vplivale številne poškodbe.

$!Številni navijači so nogometaše Mladosti kljub izpadu nagradili s ploskanjem
Številni navijači so nogometaše Mladosti kljub izpadu nagradili s ploskanjem

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava