Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Črna nogometna nedelja!

Juventina in Kras Repen izpadla v nižjo ligo. Primorje pa še ni napredovalo v elitno ligo. Tamai je izpadel in rdeče-rumene čaka še dodatna play-off tekma

FJK |
12. maj. 2019 | 18:11
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA (Play-out)

Kras Repen - Fontanafredda 1:2 (0:0)

Strelca: 50. Salvador (F), 63. Radujko, 73. Salvador (F)

Kras Repen: D'Agnolo, G. Kerpan, Cudicio, Simeoni, Dukić, Zappala (Stanich), Vasques, Radujko, Kocman (Savron), Juren, Petracci (Sabadin). Trener: Gargiuolo.

Kras se je po desetih sezonah igranja v elitni in D-ligi vrača v promocijsko ligo. Rdeče-beli so v play-outu izgubili proti Fontanafreddi, ki je dosegla obstanek v najvišji deželni ligi. Po prvem polčasu, ko je Kras igral solidno, je bil izid 0:0. Nato so gostje povedli na začetku drugega polčasa. Nogometaši Krasa so reagirali in po lepo izvedenem kotu Ivana Kocmana so izenačili s strelom z glavo Radujka. Le deset minut kasneje so gostje ponosno povedli: tokrat je bil Salvador natančen s prostega strela. Do konca tekma se je Kras trudil in ustvaril tudi nekaj priložnosti za izenačenje. Po petminutnem sodnikovem dodatku se izid ni spremenil. Gostje so se veselili obstanka. Pri Krasu pa razočaranje in spustila se je tudi kaka solza.

Juventina - Flaibano 0:1 (0:0)

Strelec: 64. Cozzarolo

Juventina: Malusa, Kogoi, F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut (Zuliani), Hriberšek (Banini), Kožuh, Fiorenzo, Veljković (Madonna), Romanelli. Trener: Sepulcri.

Rdeč karton: Kožuh v 69.

Po eni sami sezoni igranja v elitni ligi se Juventina vrača v promocijsko ligo. V play-outu je v Štandrežu slavil zmago Flaibano, ki je zmagoviti zadetek dosegel v drugem polčasu. Juventina je nato skušala izenačiti, toda neuspešno. Gostitelji so zaradi rdečega kartona ostali z možem manj. V nadaljevanju je podobna usoda doletela tudi goste. Današnja je bil že sedmi zaporedni poraz Juventine.

PROMOCIJSKA LIGA

Mladost - Chiarbola Ponziana 2:2 (0:1)

Strelca za Mladost: S. Furlan, Merlo

Mladost: Marcolini, Patessio (Peric), Papais, Tabai (Marusic), Ferrigno, E. Cadez, Malaroda (Milič), Bressan, Ligia (S. Furlan), Milan (Caus), Merlo

Mladost je v zadnjem krogu rednega dela igrala neodločeno proti tržaški Chiarboli Ponziani, ki je v Doberdobu vodila z 0:2. Nato so gostitelji uspeli izenačiti. Mladost bo promocijsko ligo reševala v nedeljo, ko bo na sporedu dodatna tekma za obstanek proti Valnatisoneju. Tekma bo v Špetru Slovenovem ob 16. uri. Valnatisone bo imel na razpolago dva izida: zmago in neodločen izid. Mladost pa mora le zmagati, če želi doseči obstanek.

ISM Gradisca - Primorje 2:2 (0:2)

Strelca za Primorje: Cristiano Rossi, Tomizza.

Primorje: Spadoni, Rossi, Tomizza, Marincich, Giacomi, Sessi, Orlando, Semani, Casseler, Sain, Tonini. Trener: Allegretti.

Primorje je v Gradišču igralo neodločeno 2:2. Vse oči pa so bile uprte v Tamai, kjer je domača ekipa na dodatni tekmi za obstanek izgubila z 0:1 proti ekipi Levico Terme. Tamai je tako izpadel v elitno ligo. Primorje še ni napredovalo v elitno ligo. Za igranje v višji ligi bodo morali rdeče-rumeni igrati še finale play-offa (verjetno šele 2. junija) proti zmagovalcu s skupine A.

Sistiana Sesljan - Virtus Corno 1:3

Strelec za Sistiano Sesljan: 31. Del Rosso

Sistiana Sesljan: Zucca, Disnan, Del Bello, Francioli (Cociani), E. Colja, Carli, Del Rosso, Miklavec, Cappiello (Carlevaris), Božičič, Antonič. Trener: Musolino.

Tekma v Vižovljah ni odločala več o ničemer. Za Sistiano Sesljan, ki je sicer povedel, je bil dober trening v pričakovanju sobotnega finala pokala promocijske v Fojdi proti Pro Fagagni.

1. AMATERSKA LIGA

Primorec - Sangiorgina 1:3 (1:1)

Strelec: 30. Iadanza

Primorec: Gregori (Parovel), De Leo, Kastrati, Piras, Frangini, Suppani (Comi), Iadanza (Nezraj), Di Corato, Buonpane (Tesser), Grego, Caselli. Trener: De Sio.

Primorec se je iz 1. amaterske lige poslovil s porazom, čeprav so bili trebenski rdeč-beli precej enakovredni nasprotniku iz San Giorgia di Nogara.

Gradese - Vesna 5:1

Domio - Zarja 6:6 (0:4)

Strelci: F. Bernobi 3, Vascotto 2, Črgan

Zarja: Budicin (Balzano), Chizzo (Cottiga), Norante, Markovič, Bečaj, Racman, Cepar, Vascotto (Capuano), Črgan, Zucchini, F. Bernobi (Benci). Trener: R. Bernobi.

Zarja je po prvem polčasu vodila s 4:0. Nato pa spektakularen preobrat. Še tri minute pred koncem je bil izid 4:6 za goste iz Bazovice. Nato so domačini zadeli še dva gola.

2. AMATERSKA LIGA

Gaja - Montebello Don Bosco 3:2 (2:0)

Strelci: 1. I. Martini, 12′ Čubej; 85′ Mania

Gaja: D’Orso, Martini (Iurissevich), Spena (Gargiuolo), Kalc, Miniussi (Mania), Lauro, B. Sovič, Ferluga, Saule (Venanzi), Santoro, Čubej (Bernobi). Trener: Venanzi.

Nogometaši Gaje so se iz 2. AL poslovili z zmago proti Montebellu Don Boscu, ki je prav tako izpadel v nižjo ligo.

Sovodnje - La Fortezza 4:4 (2:1)

Strelci: 15. Peressini, 20. J. Petejan; 65. Noto, 82. Černe

Sovodnje: Fabricijo, Piva, Barbo (ribolica), S. Čaudek, Galliussi, Peressini, J. Petejan, Simič (Falcone), Lutman, Černe (Colena), Kogoj. Trener: Feri.

Gostje so imeli v Sovodnjah na razpolago kar tri enajstmetrovke, kar je odločno pripomoglo, da so odnesli domov točko. Sicer pa je tekma potekala v sproščenem vzdušju, za domače moštvo pa je bilo veliko zadoščenje, saj so bili na igrišču vsi domači igralci in med temi tudi mladi, obetajoči komaj 16-letni Mattia Barbo (letnik 2003).

Opicina - Breg 3:1 (1:1)

Strelec: 15. Calabrese

Breg: Sartoretto, Bencich (Bampi), Pischianz, Andreasi, Bolcich, Belladonna (Bobbini), Calabrese, Maselli, Galata’, Halili (Marinelli), Vidali. Trener: Bursich.

Breg, ki je obstanek dosegel prejšnji konec tedna, je prvi povedel. Nato so gostitelji uspeli trikrat zatresti mrežo dolinskih plavih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava