Četrtek, 11 april 2024
Iskanje

Dragocena zmaga Krasa in spodrsljaj Juventine

Košarkarice Poleta sklenile sezono z zmago

FJK |
17. mar. 2019 | 20:32
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA

Cordenons - Juventina 1:0 (0:0)

Juventina: Malusà, Innocenti, F. Marini, Racca, N. Marini, Romanelli, Hriberšek (Madonna), Kožuh (Tano Azian), Banini, Zuliani (Zorzut), Fiorenzo. Trener: Nicola Sepulcri.

Juventina je na gostovanju doživela hud poraz proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek, saj je imel Cordenons pred tem krogom ravno toliko točk kot nogometaši trenerja Sepulcrija (32). Tekma je bila vseskozi zelo izenačena, s tem da so gostje zamudili pomembno priložnost za zadetek v 15. minuti. V 75. minuti je med drugim zaradi rdečega kartona moral predčasno zapustiti igrišče domači nogometaš Alessio Romeo, Juventina pa ni izkoristila številčne premoči. Do hladne prhe je prišlo v 85. minuti, ko je Joaquin Serrago kronal lepo izveden protinapad, premagal Malusaja in priboril Cordenonsu zlata vredne točke.

Gemonese - Kras Repen 0:1 (0:0)

Strelec: 80. Zappalà

Kras: D’Agnolo, Brandmayr, Cudicio, G. Kerpan, Đurić, Zappalà, Vasques, Radujko, Sabadin (Savron), Grujić, Petracci (Juren). Trener: Radenko Kneževič.

Nogometaši repenskega Krasa nadaljujejo z izredno uspešnim povratnim delom prvenstva. V Guminu so se dokopali do dragocene zmage s srcem, saj so na igrišču zagospodarili od samega začetka, ni pa jim nikoli uspelo premagati nasprtonikovega vratarja. V drugem polčasu so igralci trenerja Radenka Kneževiča vseskozi napadali, vrata Gemoneseja pa so bila začarana. Odpor trdožive domače enajsterice je naposled strl Zappalà, ki je deset minut pred koncem premagal vratarja Menegona, tako da se je Kras veselil nove zaslužene zmage. Ekipa trenerja Kneževiča (29 točk) se je namreč povzpela na lestvici, za Gemonesejem sedaj zaostaja le eno točko, le ena zmaga pa jo ločuje od Juventine, ki je izgubila v Cordenonsu.

KOŠARKA

ŽENSKA C-LIGA

Libertas Basket School U20 - Polet 58:67 (19:21, 30:35, 44:48)

Polet: Croselli 5 (-, 1:3, 1:1), Perčič 25 (3:4, 8:15, 2:2), Pregarc, Vernia 2 (2:2, -, -), Vremec 4 (-, 2:6, -), Sosič 0 (-, -, -), Krečič 3 (1:6, 1:4, -), Daneu 2 (-, 1:3, -), Susanj 8 (-, 4:11, 0:1), Reppi 18 (7:8, 4:9, 1:3). Trener: Jure Krečič.

Košarkarice Poleta so sklenile sezono z lepo zmago v Vidmu, kljub temu, da so nastopile prez Gaje Orel in Fanike Di Lenardo. Gostje so vodile skozi celo tekmo, odločilno prednost pa so si priigrale v zadnji četrtini. Naj omenimo dvojni dvojček, ki ga je dosegla Kristina Perčič. 25 točkam je dodala 13 odbitih žog.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava