Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Danes zadnja tekma, ki bo odločala o prvaku

Zadnji krog Prve lige Telekom Slovenije bo odločilen za državni naslov: kdo bo zmagovalec, Celje ali Olimpija?

22. jul. 2020 | 11:07
Dark Theme

CELJE – O slovenskem nogometnem prvaku bo v sezoni 2019/20 odločal današnji zadnji krog državnega prvenstva. A letos bo končnica nekaj posebnega, saj bo o naslovu odločala medsebojna tekma kandidatov za naslov Celja in Olimpije. Danes zvečer - začetek ob 20.45 – bo jasno, ali se bodo tretjič veselili Ljubljančani ali pa sploh prvič Celjani.

Izhodišča so se v zadnjih tednih precej spreminjala. Pred koronsko krizo, ki je prekinila tekmovanje za tri mesece, je imela Olimpija na prvem mestu pet točk naskoka. Dogajanje v zadnjih treh mesecih pa je nato precej zavrtelo domačo nogometno sceno. Položaj na lestvici je tako zdaj zelo v prid celjske ekipe, ki ima dvetočki prednosti in si lahko teoretično privošči celo neodločen izid, pa bo še vedno prvak.

Dosedanje razmerje v prejšnjihtreh tekmah sezone (neodločeno 2:2, ljubljanska zmaga 3:1, celjska zmaga1:0) pa tudi ne šteje več veliko, saj bi medsebojni izidi odločali le vprimeru, če bi imeli moštvi ob koncu enako število točk, kar pa zdaj ni več mogoče.

Nedeljski razplet pa je dokončno iz igre za naslov izločil tudi Mariborčane, ki so imeli nekaj malega teoretičnih možnosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava